Blog restaurant si hotel

Reteta bucatarului: piept de pui umplut cu mar, bacon si cascaval

10-11-2017

Gatim din nou cu drag si spor o reteta indragita in restaurantul Hotelului Phoenix: piept de pui umplut cu mar, cascaval si bacon. O reteta delicioasa care se poate servi atat rece ca si antreu cat si ca si meniu cald langa garnitura preferata.

 

Ingrediente necesare:


– 400 g piept de pui 
– 200 g bacon (sau sunculita taraneasca)
– 100 g cascaval
–1 sau 2 mere (aproximativ 200 gr.)
– sare si piper dupa gust
– 2 linguri mustar
– 3 linguri ulei
– 100 ml vin rosu
– 1 lingura patrunjel uscat
– 1 lingura salvie uscata
– 1 lingura cimbru uscat

 

Bucatile de piept de pui se feliaza si se bat pana cand sunt potrivit de intinse. Se adauga sare si piper dupa gust (nu foarte mult insa, deoarece baconul si cascavalul sunt sarate). Cascavalul se rade pe razatoarea mare iar baconul (sau sunculita) se taie fasii iar marele se taie bucatele.

Pe fiecare bucata de piept de pui condimentata se aseaza cascaval, bacon si mere in cantitati aproximativ egale. Compozitia impreuna cu felia de piept de pui se ruleaza strans.

Intr-un castron se amesteca 2 linguri de mustar cu 2 linguri de ulei cu care se vor unge toate rulorile din piept de pui. Peste rulorile se adauga si condimentele recomandate: cimbru si salvie.

Rolurile se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se dau in cuptorul incalzit in prealabil la 180 C pentru aproximativ 45 de minute.

 

Pofta buna!

Adauga comentariu