Blog restaurant si hotel

Reteta bucatarului: supa crema de dovleac

10-25-2017

Daca este miercuri, este ziua in care deschidem larg usile bucatariei noastre si aducem noi retete numai bune de testat. Profitam de legumele de sezon si va propunem supa crema de dovleac.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

 

 

1 kg dovleac
1 ceapa mare
1 felie groasa radacina de telina
3-4 catei de usturoi
2 cartofi
300 ml supa de pui (sau supa de legume)
2 linguri smantana
2 linguri ulei
sare, piper

+alte condimente preferate (optional)

 

 

Supa crema de dovleac se pregateste foarte usor, iar rezultatul este nu doar gustos cat si foarte aspectos:

In primul rand se incinge uleiul si se calesc ceapa si telina tocate marunt. Dupa ce ceapa este moale se adauga si usturoiul strivit si se mai calesc aproximativ 1 minut.

Se adauga dovleacul si cartofii taiati cubulete. Se adauga supa de pui si se completeaza cu apa astfel incat totalul sa fie de 1 litru si se condimenteaza cu sare si piper (dupa gust).

Se fierbe toata compozitia, iar pentru a fierbe cat mai bine atat cartofii cat si dovleacul se pune si capac 15-20 de minute.

Dupa ce ati  verificat ca legumele sunt fierte bine se mixeaza tot continutul in blender sau cu blenderul vertical  pana cand supa este crema.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adauga comentariu